Annonce
Rundt om Viborg

Observationer efterlyses: Er der spor efter ulve på Viborgegnen?

At de fleste ulve, der opholder sig i Danmark, forbindes med Vestjylland, udelukker ikke, at de også kan færdes i det midtjyske skov- og hedelandskab - blandt andet i plantagerne nær Karup. Arkivfoto: Kim Haugaard
Frivillig ulve-kortlægger spørger efter observationer og spor efter ulve i plantager på blandt andet Viborgegnen.

Viborgegnen: De senere år er ulvene i Danmark for størstepartens vedkommende lokaliseret i det vestjyske - blandt andet Stråsø Plantage vest for Holstebro - men det er ikke ensbetydende med, at de ikke færdes inde i det midterste Jylland, hvor der som bekendt også er en del større skov- og naturarealer.

I hvert fald er Eskil J. Nielsen-Ferreira, der er frivillig for Naturhistorisk Museum i Aarhus, herunder den nationale ulvedatabase Ulveatlas.dk, i gang med at indsamle observationer og kortlægge, hvor der kan være oplysninger og/eller spor efter ulve i områderne Kompedal Plantage, Stendal Plantage, Ulvedal Plantage, Gedhus Plantage, Flyvestation Karup - alle nær Karup - samt Myremalm Plantage, Ovstrup Hede og områder i mellem disse plantager.

Det bekendtgør han på et facebook-opslag.

Annonce


Min rolle i monitoreringen er udelukkende at søge fakta

Eskil J. Nielsen-Ferreira, frivillig indsamler af ulvedata


Eskil J. Nielsen-Ferreira vil gerne høre om både personlige observationer af ulve og modtage billeder fra vildtkameraer. Ligeledes er han interesseret i at skaffe sig viden fra folk, der har set spor efter ulve, ulveekskrementer og kadavere af dyr, der kan være nedlagt af ulve.

Observationerne kan også være, at husdyr så som får, kvæg og hunde har opført sig "unormalt".

Neutral holdning

Eskil J. Nielsen-Ferreira skriver, at der allerede nu er registreret "en række mulige forekomster" af ulve i det ovennævnte, midtjyske område. Han understreger, at han selv forholder sig "helt neutral" i forhold til, om der bør være ulve eller ej i Danmark.

"Min rolle i monitoreringen er udelukkende at søge fakta og registrere dem i databasen via specifikke protokoller med henblik på en ny og tidssvarende forvaltningsplan for ulv," skriver han.

En frivillig tilknyttet Naturhistorisk Museum i Aarhus er nu på jagt efter observationer og spor efter ulve i det midtjyske. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard

Hvis man har gjort ulve-observationer eller lignende, kan man enten melde dem til Eskil j. Nielsen-Ferreira som en personlig besked på Facebook eller skrive til Naturhistorisk Museum. Observationerne vil indgå i en database, men man bestemmer selv, om man vil have sit navn med eller være anonym.

Eskil J. Nielsen-Ferreira anfører, at han selv gerne vil følge op på eventuelle spor og observationer vedrørende ulve.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce