Annonce
Debat

Operation X er et mareridt for Bach Gruppen


Beton-skandalen i København kommer til at plage Bach Gruppen i mange år fremover. TV2's Operation X sender i aften en dokumentar, som har den klare konklusion, at det var topfiguren i Bach Gruppen, Finn Bach, der beordrede brug af genbrugsbeton og byggerester i den bærende konstruktion i højhuset Njals Tårn.

Den tv-seer, som har set udsendelsen, kan kun sidde tilbage med en oplevelse af, at Bach Gruppen er en kriminel forbryderorganisation med en flosset moral.

Og skytset bliver leveret "indefra" af tidligere og nuværende ansatte, som dels direkte og dels via en skjult optagelse klokkeklart siger, at det er Finn Bach personligt, som bestemmer alt. Han sidder og ser på overvågningsoptagelser fra byggepladsen og dikterer knust beton og byggerester blandet i betonen.

Annonce

Dertil kommer en ny sag fra Vejle, hvor der er ændret i konstruktionen på tre af "Bølgens" seneste byggerier i forhold til byggetilladelsen. Vi ved også, at Bach Gruppens forhold til lokale politikere bliver undersøgt af Operation X, idet byrådsmedlemmerne er blevet spurgt, hvilke bidrag de har fået af Bach Gruppen.

Det er ikke svært at se billedet af korruption lurende i horisonten?

Bach Gruppen gik i går til modangreb med udsagnet, at virksomheden intet har at skjule, og at der vil blive indledt et retsligt opgør med hovedkilden John Laursen for injurier og bagvaskelse.


Der er en svaghed ved kilden John Laursen, som hele udsendelsen er bygget op om. Man behøver ikke at researche ret meget for at finde ud af, at mandens moral er flosset.


Der er en svaghed ved kilden John Laursen, som hele udsendelsen er bygget op om. Man behøver ikke at researche ret meget for at finde ud af, at mandens moral er flosset. Han har været fængslet for økonomisk kriminalitet, han er idømt konkurskarantæne for grove overskridelser af love og regler for virksomhedsdrift.

John Laursen har haft et retsligt opgør med Bach Gruppen.

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen

I mine øjne burde det have fremgået af udsendelsen, og John Laursen burde have været konfronteret med ovenstående fakta. Han fremstår i stedet som den rene moralens vogter, der kæmper for retfærdigheden for de uskyldige ofre.

Det er umuligt at sige, hvor det hele ender for Bach Gruppen. Kampen udadtil bør ikke stå alene, den vigtigste og afgørende kamp bør direktionen kæmpe med sig selv med spørgsmålet: Hvad er det hos os selv, der gør, at vi er endt i dette mareridt?

Finn Bach har gennemgået en udvikling fra handelsmand til byggematador og milliardær på den store scene. Ledelsen bør spørge sig selv:

Hvem er det, man omgiver sig med? Er det typer som John Laursen? Hvordan har man fået fjender, der vil virksomhedens død? Hvordan får vi genfødt Bach Gruppen med en moderne, respektabel virksomhedskultur?

For mange er det sort-hvidt, og i dag vil diskussionerne mellem Bach Gruppens venner og fjender være voldsomme.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce