Annonce
Viborg

Opråb fra Wilbek: Lav om på reglerne for isolation - Viborg tvunget til at bryde regler

Ulrik Wilbek frygter, at Viborg om kort tid vil lukke ned, hvis ikke reglerne for isolation i forbindelse med omikron-varianten ændres. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix.
Inden for få dage kan Viborg i realiteten være lukket, og vitale velfærdsopgaver må droppes, hvis ikke reglerne for isolation i forbindelse med omikron-varianten ændres straks, advarer borgmester Ulrik Wilbek. Viborg Kommune har allerede brudt de strikse regler.

Viborgegnen: Plejehjem uden plejepersonale, vuggestuer uden pædagoger og skoler uden lærere.

Det er, hvad borgmester Ulrik Wilbek frygter, hvis ikke reglerne for isolation i forbindelse med omikron-varianten ændres meget snart.

- Smitten med den variant spreder sig voldsomt. I aftes havde vi 59 tilfælde, og nu (mandag klokken, 13, red.) har vi 92. Der vil komme flere tilfælde, og meget hurtigt kan vi stå i en situation, hvor vi ikke har sosu-assistenter og pædagoger på arbejde, fordi de skal isolere sig, siger Ulrik Wilbek.

Annonce

Viborg Kommune besluttede på et krisestabsmøde mandag eftermiddag at bryde de strikse regler, hvor det ikke blot er smittede og nære kontakter, der skal gå i isolation. Det skal nære kontakter til nære kontakter også, og så stiger kurven med lynets hast.

- Det er vi simpelthen nødt til at gøre. Vi kan ikke stå i en situation, hvor vi ikke har personale til at tage sig af vores sårbare borgere på plejehjemmene, siger kommunaldirektør Lasse Jacobsen.

Det drejer sig mere præcist om 30 ansatte i sektoren. 20 på plejehjemmene og 10 i hjemmeplejen. De er ikke nære kontakter til smittede, men altså ude i det næste led. Nær kontakt til en nær kontakt. De pågældende er ikke tvunget, men de er opfordret til at møde på arbejde.

De vil under arbejdet være iklædt en særlig heldragt, ligesom de vil bære visir og mundbind, oplyser kommunaldirektøren.

Smitten med omikron-varianten tog fart på Viborg-egnen efter en julefest i Hersom for nogle dage siden. Festen viste sig at blive en såkaldt superspreder-begivenhed, der allerede har store følger i og omkring Viborg.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at (tirsdag klokken 14.30) 69 med tilknytning Hersom-arrangementet er fundet smittet med omikron-varianten.

Flere institutioner er lukket, og skoleklasser er sendt hjem til virtuel undervisning. Midtbyens Gymnasium har taget det markante skridt at sende alle elever hjem, så de kan modtage undervisning online.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce