Annonce
Rundt om Viborg

På klimarejse i Arken i Rødding

Foredraget streames til Arken i Rødding. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen

Rødding: Man kan komme med de to Jyllands-Posten-journaliser Lars From og Klaus Dohm med ud på en klimarejse, når der tirsdag den 5. november igen streames et af Aarhus Universitets foredrag om naturvidenskab til menighedshuset Arken i Rødding.

De to journalister vil tage tilhørerne med rundt til klimaets brændpunkter, hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Sammen med klimaprofessor Sebastian Mernild fra klimaforskningscenteret Nansen Centeret i Bergen i Norge vil disse menneskers skæbner blive sat ind i et videnskabeligt perspektiv: Hør for eksempel om hvordan det påvirker indbyggerne i Stillehavsøstaten Tuvalu, at isen smelter i Arktis, at verdenshavene opvarmes, og at havspejlet derved stiger. Og hør om hvad det gør ved det globale klima og indbyggerne i Brasilien, at regnskoven hvert år skrumper med tusindvis af kvadratkilometer.

Med baggrund i fakta om både befolkningsudvikling og klimaets forandringer hører man også om, hvorfor det i Indien diskuteres at sætte en begrænsning på, hvor mange børn inderne må få. For faktum er, at vi bliver flere og flere mennesker på kloden – med et befolkningstal som vil overstige 10 milliarder – hvilket ifølge mange forskere har afgørende betydning for klimaet. Også herhjemme er der store konsekvenser i vente.

Foredraget kan ses og høres fra klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Annonce