Annonce
Viborg

P-kælder på Tingvej renoveres - igen - for millioner

Lige nu er det nederste dæk i p-kælderen på Tingvej ved at få den helt store overhaling. Foto: Morten Pedersen
Aflysning af arrangementer giver ro til renovering af den kommunale p-kælder med 158 pladser ved stadion.

Viborg: Når der forhåbentlig for alvor kommer gang i Tinghallens arrangementer i løbet af efteråret, og VFF igen må lukke tusindvis af tilskuere ind på stadion, vil de mange mennesker igen have p-kælderen på Tingvej at parkere i.

Den er netop nu ved at blive renoveret, og i denne uge blive det nederste dæk (-2) færdigt.

- Derefter holder entreprenøren sommerferie i tre uger, og til august går vi så i gang med at renovere det øverste dæk, som kaldes -1, siger ingeniør Jens Møller Vestergård fra Viborg Kommune.

Annonce
Dan Nielsen er her ved at påsmøre et plastisk cementprodukt. Foto: Morten Pedersen

Når arbejdet med -1 går i gang, bliver hele p-kælderen afspærret i fire uger, så selvom det nederste dæk altså er færdigrenoveret på det tidspunkt, vil det ikke kunne benyttes i august.

- Vi vil ikke kunne arbejde og samtidig have biler kørende, så det er nødvendigt, siger Jens Møller Vestergård.

I perioden med lukningen af kælderen vil man stadig kunne parkere over jorden, og så henvises der ellers til de 200 nærliggende p-pladser med tidsubegrænset parkering på Eksercerpladsen.

Adgangen til det nederste p-dæk åbnes igen til september, og med udgangen af september ventes hele renoveringen at være færdig.


Nu får vi lukket og tætnet, så godt det overhovedet er muligt, og så vil vi fremover nok tjekke konstruktionen sådan cirka hvert femte år for at se, hvad der eventuelt vil skulle udbedres.

Jens Møller Vestergård, ingeniør hos Viborg Kommune


Til den tid vil kommunen have ofret cirka syv millioner kroner på at renovere p-kælderen, siden man købte den af Bach Gruppen for 14,5 millioner kroner i 2010.

Dengang satte man tre millioner kroner af til renovering, så kælderen skulle være fremtidssikret. Det var den imidlertid ikke, så sidste år satte man så fire millioner kroner af til endnu en renovering.

Problemet med parkeringskælderen på Tingvej er det samme som på Preislers Plads og Fischers Plads. Vand har kunnet trænge ind i betonen, og det tærer på jernet inde i betonen.

Vand i betonen kan få ødelæggende konsekvenser for hele konstruktionen og kan gøre det farligt at benytte pladsen.

Der har været foretaget velfungerende prøve-reparationer. Foto: Morten Pedersen

- Nu får vi lukket og tætnet, så godt det overhovedet er muligt, og så vil vi fremover nok tjekke konstruktionen sådan cirka hvert femte år for at se, hvad der eventuelt vil skulle udbedres. Det vil næppe være i den her størrelsesorden, men det er næppe sidste gang, at vi skal renovere, siger Jens Møller Vestergård.

Det er for øvrigt et problem, man ser flere steder i landet. Blandt andet i Aarhus, hvor man har måttet lukke p-kælderen under rutebilstation - og rutebilstationen - på grund af fare for sammenstyrtning.

Her har man senest undersøgt, hvad det vil koste at fylde p-kælderen med sand, da man har opgivet at renovere den.

Ingeniør Jens Møller Vestergård tror ikke, det er sidste gang, man må i gang med at udbedre skader i p-kælderen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce