Annonce
Viborg

Penge til at vedligeholde mindelund

På fotoet fra venstre ses oberst Anders Poulsen, chef for Jydske Dragonregiment, formand for Dragonfonden Jan Grünberger, formand for Støtteforeningen Jens Søndergaard og Hanne og Frode Hansen ejere af Rindsholm Kro. Pressefoto
Annonce

Rindsholm: Støtteforeningen for Danske Soldaters Mindelund ved Rindsholm Kro har fået overrakt 5000 kroner fra Dragonfonden.

Det er blandt andet foreningens formål at bidrage til drift og vedligeholdelse af mindelunden, så den bevares og altid fremstår flot og velholdt. Støtteforeningen er netop ved at samle midler til at få renoveret køretøjerne i mindelunden, så pengene falder på et tørt sted.

Danske Soldaters Mindelund er etableret på initiativ af værtsparret Hanne og Frode Hansen, Rindsholm Kro, og den er til minde om de flere end 100.000 danskere, der har været udsendt i fredens tjeneste for FN, Nato, Osce og EU. Mindelunden er anlagt på den historiske grund, hvor danske dragoner den 4. juli 1849 afværgede et preussisk angreb på Viborg.

I mindelunden er der opsat sten fra de forskellige værn og styrelser samt pansrede køretøjer, en flyvinge og kanon samt en tavle med navnene på dem, der har betalt den højeste pris for kampen om friheden. Mange pårørende og veteraner fra hele landet besøger mindelunden og mindes deres kære og kollegaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce