Annonce
Rundt om Viborg

Ren glæde over at samles igen

Der ventede revanche ved bob-bordet, da Onsdagsklubben samledes i Sparkær forleden. Foto: Morten Pedersen
Onsdagsklubben i Sparkær er begyndt at samles igen til bob, gåture og petanque efter at have været lukket ned på grund corona-krisen. Og deltagerne nyder samværet, for det har vist sig at være svært at undvære.

Sparkær: - Det er guld værd at kunne mødes igen. Vi har virkeligt savnet det, så det betyder alt.

Sådan lød det fra Hans Peter Johansen, da aktivitetsklubben - også kaldet onsdagsklubben - i Sparkær forleden gjorde klar til endnu et par timer med bob, petanque og gåtur i og omkring klubhuset i byen. Onsdagsklubben har som alt andet været lukket ned som følge af coronakrisen, men da regeringen og siden idrætsorganisationerne DGI og DIF for et par uger siden åbnede for udendørs sportsaktiviteter i små grupper, så begyndte seniorerne i den lille kreds straks at samles igen.

- Vi passer på os selv. Vi er jo i en del af den gruppe, der er udsat i kraft af vores alder. Men vi tænker os om og har fokus på håndhygiejnen og spritter af og overholder reglerne, sagde Hans Peter Johansen, da folkekbladet kiggede forbi forleden. Imens var de 12 fremmødte ved at fordele sig omkring bob-bordet - det var en vigtig revanche, der ventede - og ved petanquebanen, mens tre valgte at gå en tur i skoven.

Onsdagsaktiviteterne begyndte under navner Aktivitetsklubben i efteråret 2017 på initiativ af et par lokale pensionister. Fast mødested er klubhuset på Enrico Dalgasvej, og her samles normalt i omegnen af 20 deltagere om indendørs aktiviteter som whist, brætspil og bob og desuden udendørs petanque, kroket og gåture - udover selvfølgelig kaffen og en øl eller en sodavand. Corona-krisen satte det hele på pause, men nu er man altså tilbage - dog uden de absolut indendørs sysler som kortspil.

Jeg savnede det lige med det samme. Det overraskede mig faktisk, at jeg savnede det så meget, som jeg gjorde.

Per Pedersen, Onsdagsklub-deltager i Sparkær

Stort savn

Men selvom der altså ikke er fuldt program endnu, så har det været godt at kunne mødes igen, lød det samstemmende fra deltagerne.

- Jeg var her en enkelt gang sidste år, mens jeg stadig arbejdede, og ved årsskiftet gik jeg på efterløn og begyndte at komme her fast. Det er godt at komme ud og få snakket med folk, når man nu er kommet på efterløn, og være med til nogle aktiviteter. Og så lukkede det pludseligt ned. Og jeg savnede det lige med det samme. Det overraskede mig faktisk, at jeg savnede det så meget, som jeg gjorde, fortalte Per Pedersen, der altså er en af de nye i gruppen af deltagere.

Denne dag er han en af de fire, der har en revanche til gode ved bob-bordet.

- Det er sjovt. Jeg har ikke spillet det, siden jeg var dreng, men vi ender jo med at blive helt proffe, lød det.

Annonce

En god sludder

Else Thorsager Pedersen tager hver uge turen fra Stoholm for at være med. Faktisk er hun sammen med sin mand i byen flere gange om ugen, for de har boet i Sparkær i mange år, men solgte så huset og flyttede først til Viborg og siden til Stoholm, men er altså jævnligt tilbage i Sparkær.

- Det betyder rigtigt meget, og derfor har det jo været dejligt, at vi nu kan mødes igen. Det er godt at komme ud og i gang med et eller andet - vi går i forvejen ture hver dag, og så får man jo også en god sludder, når man er her sammen de andre, sagde Else Thorsager Pedersen, inden kursen blev sat mod naturen og skoven på gåben sammen med et par andre deltagere.

Hans Peter Johansen er også formand for Sparkær IF, og her håber man på flere sportsaktiviteter - og gerne fra på mandag.

- Vi har en enkelt gang haft jumping fitness udendørs, fordi vejret var så godt, men det var kun den ene gang, for det er bøvlet at stille op, og det afhænger jo meget af vejret. Men ellers har alt ligget stille. Nu venter vi på fodbolden. Det bliver godt at komme i gang med fodbolden igen, sagde Hans Peter Johansen.

En gruppe deltagere indtog petanque-banen. Foto: Morten Pedersen
Per Pedersen er ny i onsdagsklubben, og han har savnet aktiviteterne, mens der var lukklet helt ned. Foto: Morten Pedersen
Else Thorsager Pedersen tager turen fra Stoholm til Sparkær for at være med i Onsdagsklubbens aktiviteter. Foto: Morten Pedersen
Hans Peter Johansen er fast i Onsdagsklubben og i øvrigt også formand for Sparkær IF og håber, at der åbnes for mere sport snarligt. Foto: Morten Pedersen
Petanque er en af de faste aktiviteter hos Onsdagsklubben. Foto: Morten Pedersen
12 var med denne dag - og efter lidt snak fordelte man sig på forskellige aktiviteter. Foto: Morten Pedersen
Termotøj var en god idé denne dag - der var småkøligt. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Kultur For abonnenter

For Niels Christian er FDF en livsstil: - Det er min måde at være kristen på

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce