Annonce
Erhverv

Kriseramt fabrik lukker til nytår: To tredjedele får en fyreseddel

Til nytår er det helt slut med produktion af kødproteinprodukter i Møldrup. Arkivfoto: Morten Dueholm
Essentia, der ejer virksomheden, tror ikke længere på, at man kan vende udviklingen på den kriseramte fabrik.
Annonce

Møldrup: Til nytår er det slut med kødproteinproduktionen på Scanflavour i Møldrup - ja med al produktion på fabrikken.

Ejeren af Scanflavour - Essentia - har besluttet at lukke fabrikken, som man overtog i sommeren 2018. Dengang var Scanflavour konkurstruet efter et totalt fejlslagent udvidelsesprojekt med et helt nyt fabriksanlæg af de større. Det fabriksanlæg er allerede lukket ned.

Knap to tredjedele af de i alt 58 ansatte på Scanflavour står til at modtage en fyreseddel, mens de resterende vil blive tilbudt arbejde på Essentias fabrik i Hobro.

Ifølge en pressemeddelelse fra Essentia er det en kombination af vigende salg og drastisk stigende råvarepriser i Europa som en fortsat opadgående tendens, der er årsagen til, at man nu ikke længere tror på, at man kan få vendt skuden hos Scanflavour, der tilbage i maj præsenterede et underskud for 2018 på hele 121 millioner kroner.

Administrerende direktør Asger S. Jacobsen oplyste dengang, at man nu var overbevist om, at den negative udvikling i Scanflavour A/S var vendt, og man forventede balance i regnskabet for 2019.

Det tror man altså ikke længere på.

Annonce

Lykkedes ikke

Essentia har ellers arbejdet målrettet på at igangsætte en produktion i det nye og nedlukkede fabriksanlæg via samarbejder med eksterne partnere. Det er imidlertid ikke lykkedes, blandt andet fordi det har villet kræve alt for store investeringer for at rette op på det fejlslagne produktionsapparat.

- Derudover har følgerne af afrikansk svinepest de seneste seks måneder forværret markedsforholdene for de funktionelle proteiner kraftigt, hvilket har umuliggjort en lønsom produktion i Møldrup. For at styrke forretningen og ruste os mod de kraftige råvareprisstigninger vil der fremadrettet kun blive produceret i Hobro. Det er meget ærgerligt, at det ikke er lykkedes at fastholde aktiviteten på fabrikken i Møldrup, særligt for de mange loyale medarbejdere, siger Asger S. Jacobsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce