x
Annonce
Rundt om Viborg

Sinna samlede 100 til virtuel gymnastiktime

Sinna Maagaard står normalt i spidsen, når Sport på tværs har gymnastik i Stoholm om torsdagen, og hun har også flere andre gymnastikhold, der nu er på stand-by. Derfor har hun nu gymnastiktimer via Facebook. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sinna Maagaard fra Sparkær er normalt gymnastikinstruktør for 300 gymnaster i Stoholm, Sparkær og Viborg hen over ugen. Nu er holdene på pause, men tirsdag formiddag samlede hun i stedet 100 til en time med gymnastik direkte på Facebook.

Sparkær: - Jeg synes, vi trængte til lidt glæde, så det var ment som et slags virtuelt knus.

Sådan siger Sinna Maagaard, der er gymnastikinstruktør i Stoholm, Sparkær og Viborg for til sammen 300 gymnaster på forskellige hold henover en uge. Lige nu er holdene sat pause som følge af corona-krisen, men tirsdag formiddag klokken 9.30 gennemførte Sinna Maagaard en times gymnastik sendt live på hendes egen profil på Facebook.

Og omkring 100 var med til gymnastikken derhjemme fra.

- Det er helt overvældende. Jeg troede måske der ville være 10 eller måske to, siger Sinna Maagaard, der er uddannet sygeplejerske og akupunktør og driver sin egen klinik i Stoholm. Desuden er hun altså gymnastikinstruktør for 180 seniorgymnaster hos Sport på tværs i hallen i Stoholm hver torsdag, mellem 90 og 100 er med, når hun har gymnastik hos Krop & Kultur i Viborg, og desuden har hun et hold på 24 i hjembyen Sparkær.

- Så der er 300 gymnaster, der lige nu ikke kommer til den gymnastik, de plejer at gå til, og da jeg også selv i den grad trængte til, at der skete noget, så ville jeg give dem det tilbud her. Jeg er jo også selv vant til, at der sker noget, og at jeg holder mig i gang, så det var også for min egen skyld. Og så trænger vi til, at der kommer lidt glæde ind i stuerne lige nu, og der er jo også folk, der plejer at komme ud til ting, som nu sidder alene derhjemme. Der er jo mange ældre blandt de gymnaster, siger Sinna Maagaard.

Annonce

Mere Facebook-gymnastik

Hun fik hjælp til denne første live-sending af lokale Hans Peter Johansen, som holdt behørig afstand bag kameraet, men som ikke kunne dy sig for at fløjte med undervejs. Om det er også bliver sådan næste gang, må tiden vise. Der er i i hvert fald planlagt endnu en gang Facebook-gymnastik torsdag formiddag ligeledes klokken 9.30 og samme tid de følgende tirsdage og torsdage, indtil corona-krisen er overstået, fortæller Sinna Maagard.

Alle er velkomne til være med - gymnastiktimen sendes altså live på Sinna Maagaards Facebook-profil og kan også afspilles på et andet tidspunkt, hvis man ikke kan være med, når det sker.

Initiativet er i øvrigt blevet varmt modtaget med masser af likes, positive kommentarer og visninger.

Vil man være med, er det en god ide at have en bold eller en fyldt vandflaske og et tæppe eller en måtte klar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce