Annonce
Viborg

Smittespredning tager til: Gymnasium sender de ældste elever hjem

De såkaldte brobygningsforløb på Midtbyens Gymnasium gennemføres indtil videre i hvert fald. Modelfoto.
Omkring 10 elever og mindst én lærer fra Midtbyens Gymnasium er smittet med corona-virus. De ældste elever er sendt hjem.
Annonce

Viborg: Midtbyens Gymnasium begyndte ugen med færre elever end normalt. Alle elever i 3. g er sendt hjem, og det samme er to 2. g-klasser.

Hjemsendelsen skyldes, at der nu er 10-12 elever, der er smittet ved corona-virus. Det samme er tilfældet med én lærer.

- Det er et drastisk skridt at sende så mange hjem, men vores vurdering er, at vores ældste elever lige har brug for en pause til efter efterårsferien, siger direktør Kirsten Holmgaard, Mercantec.

Hun oplyser, at de smittede i de fleste tilfælde har hentet virus uden for skolens rammer.

- Altså er det ikke sådan, at eleverne smitter hinanden, mens de er på skolen, siger Kirsten Holmgaard.


Altså er det ikke sådan, at eleverne smitter hinanden, mens de er på skolen

Kirsten Holmgaard


Fra Viborg Katedralskole lyder meldingen fra rektor Helge Markussen, at der i skrivende stund ikke er nogen smittede - hverken lærere eller elever.

I weekenden fik Viborg Gymnasium (det hedder skolen officielt fra torsdag den 1. oktober) det første tilfælde. En elev i 3. g er smittet, og klassen modtager virtuel undervisning, indtil alle elever har fået en negativ corona-test.

Elever fra folkeskolernes ældste klasser skal i denne uge i gang med såkaldte brobygningsforløb, hvor de skal snuse til de forskellige ungdomsuddannelser.

- Vi gennemfører disse forløb, for det skal vi, er beskeden fra Undervisningsministeriet. Vi kan modtage eleverne og rette os helt efter myndighedernes retningslinjer, siger Kirsten Holmgaard.

Samme besked kommer fra Viborg Kommune.

- Vi har ikke fra myndighederne modtaget retningslinjer, der fortæller, at vi skal aflyse brobygningsforløbene. De afvikles på alle måder helt efter retningslinjerne, siger Søren Aakjær, direktør i børne- og ungeforvaltningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce