Annonce
Viborg

Svært at trække studerende fra Horsens til Viborg: Begrænset søgning til at blive softwareingeniør

VIA-dekan Lotte Thøgersen understreger, at det er vigtigt at finde ud af, om unge på Viborgegnen har lyst til at læse til ingeniør i Viborg. Arkivfoto: Lars Juul Nielsen.
Viborg Kommune har hede drømme om en fuld og hel software-ingeniøruddannelse i Viborg, men hvad tænker de unge mon?
Annonce

Viborg: De fleste af os har det vel sådan, at bare det virker, at det er nemt, og at det måske også ser flot ud, så er vi tilfredse.

Ny teknologi, ak!

Heldigvis har nogen lyst til ikke bare at sætte sig ind i det, men også placere sig i den forreste kube, når der skal udvikles nyt.

I hvert fald kan VIA University Colleges' afdeling i Horsens melde om en stor interesse fra unge, som har lyst til at uddanne sig til softwareingeniører.

- Ja, uddannelsen i Horsens er helt sikkert en af vores mere populære, siger dekan for VIA's ingeniøruddannelser Lotte Thøgersen.

Og hvad kommer det så Viborg ved? Med alt respekt for den østjyske fjordby.

Jo, for for et par år siden oprettede VIA en "station" i Viborg. Stationen skulle tage sig af at færdiggøre de ingeniørstuderende, som ville specialisere sig i virtual reality og augmented reality.

Det første kuld er færdig, men søgningen til specialet har ikke været stor, og VIA tror - sammen med Viborg Kommune - at en del af forklaringen skal søges i, at det er svært at få unge studerende til at flytte fra den ene provinsby til den anden midt i studietiden, for studiet er netop lagt således an, at første del finder sted i Horsens, mens anden del er henlagt til Viborg - i øvrigt tæt sammen med den amerikanske virksomhed EON Reality.

Så Viborg Kommune vil gerne have hele dynen til Viborg, og VIA er ikke afvisende, men første skridt er at få kortlagt behovet for en fuld og hel ingeniøruddannelse i Viborg.

- Vi erkender, at det har været svært at få trukket studerende fra Horsens til Viborg. Det er som sådan ikke noget, vi nærmere har undersøgt, men vi støtter Viborg Kommunes ønske om at få behovet for en hel uddannelse i Viborg undersøgt, siger Lotte Thøgersen.

Hun understreger, at en sådan undersøgelse skal være ganske bred. Det er vigtigt at undersøge erhvervslivets behov, men lige så vigtig er det at få spurgt de unge, om det er en uddannelse, som de kunne have lyst til at vælge.

VIA vil ligeledes i vurderingen af, om en fuld og hel ingeniøruddannelse kan finde plads i Viborg, inddage den øvrige vifte af ingeniøruddannelser, som VIA tilbyder, samt de muligheder, der allerede findes på universiteterne.

Under alle omstændigheder ligger beslutningen - for slet ikke at tale om etableringen - lige om hjørnet.

Viborg bliver øvrigt - som fortalt mange gange tidligere - hjemsted for en ny tekniske uddannelse, idet Aarhus Maskinmesterskole åbner en afdeling i byen. De første studerende på den uddannelse begynder i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce