Annonce
112

Stjal værdier for 227.000 kroner: Ung mor dømt for indbrud sammen med ekskæresten

En 23-årig kvinde var for nylig i Retten i Viborg, hvor hun fik sig en betinget fængselsstraf for et indbrud, hun begik for to et halvt år siden. Arkivfoto: Morten Dueholm
I foråret 2017 begik en kvinde fra Karup-egnen et indbrud, hvor der blev stjålet ting og sager for næsten en kvart million kroner. Nu er kvinden, som er mor til et lille barn, blevet dømt for forbrydelsen.

Karup-området: En 23-årig kvinde fra Karup-området er blevet idømt 50 dages betinget fængsel for et indbrud i en landejendom mellem Tapdrup og Vejrumbro i april 2017.

Indbruddet blev begået midt på dagen, og fra huset skulle kvinden og en medgerningsmand have stjålet intet mindre end 50 par briller og solbriller, nogle pyntegenstande, børnebestik, høretelefoner, en hel del guldsmykker, tre ure og en medaljon. Alt i alt løb de mange tyvekoster op i en værdi af godt 227.000 kroner.

Kvinden fortalte i retten, at hun den pågældende dag rigtig nok havde været på adressen, og at hun var den, der kravlede ind ad et vindue og låste døren op. Umiddelbart derefter kørte hun derfra igen, og så kunne hendes medgerningsmand, som var hendes daværende kæreste, tage for sig af sagerne i huset.

Sådan forklarede kvinden det i hvert fald selv.

Annonce

Fem-årigt barn

Det var ikke muligt for anklagemyndigheden at modbevise hendes påstand, så derfor blev hun kendt skyldig i at have begået indbruddet, men det kunne altså ikke bevises, at hun skulle have været medskyldig i at stjæle ting og sager til op mod en kvart million kroner.

Det er ikke første gang, at den 23-årige kvinde er i kontakt med retssystemet. Hun er en enkelt gang tidligere straffet for tyveri - nemlig i oktober 2013, da hun blot var 17 år gammel.

Kvinden forklarede i retten, at hun i dag ikke længere har kontakt med den tidligere kæreste. I øjeblikket bor hun i Karup-området med sit fem-årige barn, og det, at hun har et lille barn, spillede sammen med den tidligere straf ind, da retten afsagde sin dom.

Som nævnt lød afgørelsen på 50 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Kvinden skal under prøvetiden være under tilsyn af Kriminalforsorgen, og i øvrigt skal hun udføre 60 timers samfundstjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brugte skruetrækker til indbrud

Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce