Annonce
Debat

Stop Sygeplejerskernes konflikt nu

Ib Bjerregaard, Venstre.

Læserbrev: Mens alle glæder sig til at komme lidt på ferie, er det som om, at ingen bekymrer sig om sygeplejerskekonflikten, der dag for dag bliver mere og mere alvorlig. Som regionspolitiker og borger må jeg derfor forlange, at Mette Frederiksen griber ind.

Eller kan hun bare tage på ferie og lade som ingen ting.

Virkeligheden er, at det er en ulykkelig situation, vi alle er i. Jeg har stor sympati med sygeplejerskernes ønske om mere i løn. Jeg forstår godt, at de mener, deres indsats er mere værd i sammenligning med flere andre faggrupper - med samme uddannelseslængder.

Annonce

Men situationen lige nu er uløselig uden indgreb. Forhandlingerne om de næste års løn blev gennemført. Alle pengene blev brugt og fordelt. Der var en aftale mellem arbejdsgiverne (regionerne) og lønmodtagerne. Den blev sendt til afstemning. Sygeplejerskerne stemte i mod.

Helt efter bogen – og så skulle man tro, at lige præcis sygeplejerskerne og Danske Regioner kunne sætte sig sammen og forhandle på ny. Men virkeligheden er, at rammen var brugt og fordelt mellem de forskellige faggrupper. Og at nogen af aftalerne med de andre faggrupper skulle åbnes på ny, så der kunne blive mere til sygeplejerskerne – det tror jeg ikke, nogen forestiller sig. Dansk Sygeplejeråd har derfor fornuftig sagt, at lønefterslæbet skal løses politisk – altså hos Mette Frederiksens regering.


Sygeplejerskernes er frustrerede – intet sker, og de strejkende kan ikke en gang tage på den fortjente ferie, de har glædet sig til, lige som alle vi andre.


Det venter vi så på. Sygeplejerskernes er frustrerede – intet sker, og de strejkende kan ikke en gang tage på den fortjente ferie, de har glædet sig til, lige som alle vi andre. Patienterne ligger nogle steder på sygehusene, selv om de er færdigbehandlede – fordi de sygeplejersker og visitatorer, der skal tage i mod dem hjemme i kommunerne, er ramt af strejke.

Endelig øges antallet af borgere, der venter på en forundersøgelse eller operation. Der var allerede udskudt i tusindvis oven på corona, og nu øges antallet af udskudte patienter yderligere. Det betyder flere på sygedagpenge, flere med lidelser, der forværres ved at vente, længere genoptræningsperioder og mange flere ulemper. De private tilbud har kronede dage – og tak for det. De kan afhjælpe en smule – men slet ikke nok.

Hvad venter vi på? Vi venter på Mette Frederiksens regering. Kun den kan løse konflikten. Sådan har det været fra dag et – jeg finder det dybt beklagelig, at regeringen ikke lever op til det ansvar, den har. Det må vi kunne forvente af en regering.  Enten ved et konkret indgreb med en øget løn til sygeplejerskerne eller ved at finansminister Vammen kommer med 1-2 mia. ekstra til de regionale forhandlere, så de kan forhandle en løsning, der kan afblæse konflikten.

Uanset hvad, så venter alle på et nik fra statsministeren – kommer det ikke - forværres situationen uge for uge.

Det kan sygeplejerskerne ikke være tjent med, og det kan de ventende patienter ikke være tjent med. Derfor statsminister: Stop konflikten nu. Vi skal videre.

Annonce
Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Alarm 112

To næsten ens uheld på samme vej med fire timers mellemrum: 15-årig cyklist kørt til tjek på skadestuen

Debat For abonnenter

Borgerværn til forsvar for midtbyen eller hvad?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Debat For abonnenter

Skræmmende mange slidte ejendomme i Viborg

Debat For abonnenter

Kære Lars Friis - tillid er en leders vigtigste rygsæk

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Viborg FF For abonnenter

Cheftrænerløs spillertrup holder kursen - hverdagen går videre uden Lars Friis

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Annonce