Annonce
Viborg

Ulrik Wilbek: Afviser ikke at stille op som næstformand i Venstre

Ulrik Wilbek (th.) vil godt være den anonyme næstformand, som er en loyal sparringspartner for partiformand Jakob Ellemann-Jensen (tv.). Foto: Morten Lee Pedersen
Efter utallige opfordringer overvejer Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, om han vil være kandidat som næstformand i Venstre efter Inger Støjberg.

Venstre: Spillet om næstformandsposten i Venstre er i fuld gang, og Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, er så tæt på at melde sig som kandidat, som han kan blive, med kommentaren: "Jeg har fået mange opfordringer, og det vil jeg gerne overveje".

Der er tre kontante krav, Venstre-borgmesteren stiller for at overtage næstformandsposten i partiet: Han skal fortsat kunne være borgmester i Viborg, og han ønsker en mere tilbagetrukken rolle end den, som Inger Støjberg har haft. Endelig vil han ikke ind i en valgkamp om posten.

- Men hvis vi skal have styr på partiet, må nogen jo melde sig, siger Ulrik Wilbek og henviser til, at næstformandsposten helst skal beklædes af én, der ikke er medlem af Folketinget, vedkommende skal komme fra Jylland, og så skal der ikke være en ambition om at blive formand.


Hvis vi skal have styr på partiet, må nogen jo melde sig!

Ulrik Wilbek (V), borgmester i Viborg


Alle tre betingelser opfylder Ulrik Wilbek, der forestiller sig en rolle som den, næstformanden i Konservative har: Den anonyme.

- Næstformanden skal være 100 procent loyal over for formanden. Og det er en post, hvor man primært spiller en rolle på de interne linjer. En som stiller de frække spørgsmål og er med til at lægge strategier. Det vil i givet fald ikke være mig, som kommer med en stribe politiske udmeldinger, det har vi andre til, siger Ulrik Wilbek.

Annonce

Ikke officiel kandidat

Ulrik Wilbek, der sideløbende med sin karriere i håndbold i årtier har været politisk aktiv og i 2017 blev borgmester, understreger, at han ikke er officiel kandidat endnu.

Men hvor længe skal du tænke over det?

- Det er vanskeligt at svare på. Og det kommer jo blandt andet an på, hvem der ellers kan komme i spil. Jeg afventer, hvad der sker. Indtil nu har jeg bare sagt, at hvis der er nogen, som ønsker mig på posten, så vil jeg godt give det en tanke og melde tilbage.

Posten som næstformand i Venstre er i spil, efter at partiets forretningsudvalg bad Inger Støjberg om at trække sig, hvilket hun gjorde kort før nytår. Det blev hun bedt om, da tilliden mellem hende og formand Jakob Ellemann-Jensen var væk, efter Støjberg offentligt flere gange var gået imod Ellemanns linje.

Annonce

Ekstraordinært landsmøde

Partiet arbejder nu på at indkalde og holde et ekstraordinært landsmøde, hvor medlemmerne kan vælge en ny næstformand. Ingen kandidater har endnu meldt sig på banen, men formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) har været nævnt som en oplagt kandidat.

Og en ny rolle til en næstformand i partiet efter Inger Støjbergs afgang kan komme på tale. Det indflydelsesrige Venstre-medlem og borgmester i Herning Lars Krarup skriver ifølge Ritzau tirsdag på Twitter:

"Mon ikke tiden er til, at Venstre finder en næstformand fra det regionale/kommunale felt. Det kunne være godt. Og binde alle bedre sammen i partiet".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce