Annonce
Viborg

Unge på aftenskraldetur i Viborg

I aftenmørket tog en flok unge fra Alternativet på skraldetur ved forskellige supermarkeder i Viborg. Privatfoto
Annonce

Viborg: For nylig tog en flok unge fra Viborg på skraldetur rundt til forskellige, lokale supermarkeder for at samle kasseret mad, som stadig kunne spises. Skraldeturen var arrangeret af Alternativets Unge i Viborg.

De havde et dobbelt formål med turen: Dels for at sætte fokus på madspild, og dels at give nysgerrige unge en idé om, hvad det indebærer at skralde.

Nu er det jo midt i en valgkamp, og Alternativets spidskandidat i Vestjylland, Stine Isaksen, var inviteret med ud for at gennemtrawle containere. Allerede efter to stop var bæreposen fyldt med alt fra rugbrød, æg og yoghurt til hvide roser og potteplanter, fortæller Alternativets Unge Viborg i en pressemeddelelse.

Det store udbytte vakte glæde, men gav også stof til eftertanke hos de unge førstegangsskraldere.

- Det er jo fedt at finde noget, man kan tage med hjem, men det er også vildt at se, hvor mange ting der bliver smidt ud uden at fejle noget, siger 15-årige Edith Vels om aftenens skraldetur.

I Danmark bliver der hvert år smidt cirka 700.000 ton mad ud om året, som kunne være spist. Omkring en fjerdedel af den gennemsnitlige danskers CO2-aftryk kommer fra fødevareforbrug.

I supermarkedernes affaldscontainere fandt de unge skraldere masser af mad, der stadig kan spises. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce