Annonce
Viborg

Vejen er banet for nyt fælles varmeselskab

Kun cirka to tredjedele af de tilmeldte var mødt frem til generalforsamlingen. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Over 90 procent af de fremmødte stemmer sagde tirsdag aften ja til, at Viborg Fjernvarme nedlægges og laves om til Viborg Varme A.m.b.a. Dermed samles al varmeforsyning i byen i et selskab.
Annonce

Viborg: Vejen er nu banet for, at at varmeforsyningen for hele byen samles i ét selskab, Viborg Varme A.m.b.a., der skal overtage både Viborg Fjernvarmes aktiver og forpligtelser og Energi Viborg Kraftvarme.

Det skete tirsdag aften, hvor et stort flertal af de fremmødte ved Viborg Fjernvarmes generalforsamling sagde ja til at stifte det nye selskab og likvidere Viborg Fjernvarme. Beslutningen skal konfirmeres ved en ekstraordinær generalforsamling i oktober, ligesom bestyrelsen i Energi Viborg og byrådet skal godkende fusionsplanen.

Faktisk sagde hele 414 af de 433 fremmødte stemmer ja til planen, der da også kun blev mødt med få kritiske røster fra salen efter formand Kristian Brøns Nielsens korte fremlægning og anbefaling til forsamlingen.

- Det her handler om god styring, sikkerhed og gennemsigtighed, og så handler det jo i bund og grund om at skaffe billig og miljørigtig fjernvarme i fremtiden, lød det blandt andet fra Kristian Brøns Nielsen.

Bestyrelsesformand Kristian Brøns Nielsen anbefalede fusionsplanen til generalforsamlingen, som sagde klart ja. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Som en del af hele fusionsplanen er det af politikerne blevet besluttet, at der skal vælges en overgangsbestyrelse med i alt 14 medlemmer fra de forskellige interessenter, der deltager i fusionen, der efter planen også skal involvere Overlund Fjernvarme.

Fra Viborg Fjernvarmes side deltager formand Kristian Brøns Nielsen, Ole Anders Petersen, Tina Weilert og Benjamin Galacho.

Viborg Kommune udpeger syv medlemmer til overgangsbestyrelsen, men når dens arbejde med udgangen af 2021 efter planen er udspillet, vil kommunen kun have et medlem i bestyrelsen.


Der her handler om god styring, sikkerhed og gennemsigtighed, og så handler det jo i bund og grund om at skaffe billig og miljørigtig fjernvarme i fremtiden.

Kristian Brøns Nielsen, formand for Viborg Fjernvarme


Annonce

Forsinket generalforsamling

Egentlig skulle generalforsamlingen i Viborg Fjernvarme have været holdt i foråret, men det satte coronaen en stopper for, så det var en lidt underlig oplevelse at følge fremlæggelsen af budgettet for indeværende år, som jo faktisk er pænt over halvvejs, ligesom det også var lidt spøjst at skulle forhold sig til et regnskab, der blev afsluttet for knap ni måneder siden.

Det - regnskabet for 2019 altså - viste for øvrigt et overskud på 13 millioner kroner, som siden er blevet brugt til at nedsætte prisen på fjernvarme, så den her i 2020 kommer til at koste en pris på gennemsnitligt 44 øre per kilowatt-time.

Det svarer for en gennemsnitlig parcelhusbolig til en udgift på mellem 12.500 og 13.000 kroner om året.

Det er stadig ikke i den billige ende, men dog en klar forbedring i forhold til prisen for mindre end 10 år siden. Her skulle en gennemsnitsfamilie af med over 18.000 kroner om året.

Hvad er et a.m.b.a?

Andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) er et andelsselskab, hvor ejernes ansvar er begrænset til den af dem indskudte andelskapital. Selve betegnelsen "...med begrænset ansvar" er ikke præcis, idet selve andelsselskabet har ubegrænset ansvar (og hæftelse). Der menes reelt, at ejernes hæftelse er begrænset.

Kilde: Wikipedia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce