Annonce
Sport

Viborg FF handler igen - nigeriansk talent på kontrakt frem til 2024

Jesper Fredberg ser et stort potentiale i Ibrahim Said. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Så faldt det på plads. Viborg FF henter den unge nigerianske offensivspiller Ibrahim Said på en kontrakt frem til sommeren 2024.

Fodbold: Viborg FF har fået fingrene i en særdeles spændende ung offensivspiller.

Nigerianske Ibrahim Said er netop fyldt 18 år - og han har lavet en aftale med VFF som gælder frem til 2024.

Rygterne om den unge nigerianer har svirret i et godt stykke tid. Det vakte nemlig opsigt, da den unge nigerianer selv mere eller mindre offentliggjorde sit forestående skifte til Viborg FF. Ved den lejlighed kom det frem, at flere europæiske klubber også havde snøren ude efter Ibrahim Said, der blandt andet har deltaget ved U17-VM med Nigeria, hvor han oplevede at score tre mål i samme kamp.

Annonce

Men nu er det altså på plads, og det er sportschef Jesper Fredberg rigtig glad for.

- Det er en spændende ung spiller, som virkelig har nogle spændende offensive kvaliteter. Og vi synes, at han har noget potentiale, som vi tror på, at vi kan være med til at forløse, siger han.

Men på trods af det forholdsvis fine cv, så minder Jesper Fredberg om, at der er tale om en ung mand, som lige er blevet 18 år - og som for første gang skal være i Europa.

- Vi forventer, at det kommer til at tage noget tid inden han lander godt. Men hans fodboldkvaliteter er bare rigtig spændende, og han bringer noget ind i truppen, som supplerer det vi har rigtig godt, siger sportschefen.

Ibrahim Said har blandt andet et fremragende spark med højrebenet, hvilket han også viste til U17-VM. Samtidig er han teknisk stærk og løbestærk, så det er en spiller, som også gerne vil arbejde hårdt for holdet.

Han er tiltænkt en rolle, hvor han kan være i spil til begge kantpositioner, ligesom han også kan bruges som en såkaldt 8'er på den centrale midtbane.

VFF har brugt lang tid på at se nærmere på Ibrahim Said. Der er blandt andet blevet talt meget med akademiet i Nigeria, hvor han kommer fra, ligesom VFF også har været i kontakt med det nigerianske fodboldforbund.

Via samtaler er det altså også lykkedes for VFF at overbevise Ibrahim Said om, at VFF er det rigtige sted at tage det næste skridt i karrieren.

Det har blandt andet handlet om, at VFF er et sted, hvor der spillemæssigt tænkes offensivt, aggressivt og spildominerende, og hvor klubben også gerne vil kendes for lysten til at bruge unge spillere, hvis de er gode nok.


Det er en spændende ung spiller, som virkelig har nogle spændende offensive kvaliteter. Og vi synes, at han har noget potentiale, som vi tror på, at vi kan være med til at forløse

Jesper Fredberg, sportschef Viborg FF


- Og det synes jeg altså, at vi har vist, at vi vil. Det tror jeg også, at folk udefra kan se, når vi taler med dem. Vi vil virkelig gerne prøve at bringe de unge spillere i kamp. Det er altafgørende, at de er dygtige nok - men derfra, så er alder ikke længere et tema for os, siger Jesper Fredberg.

- Og vi synes, at vi har et miljø der matcher de her unge menneskers lyst til at udvikle sig godt. Vi har flere andre unge spillere på samme alder, så det er bare et godt sted at være - og vi har via video vist ham, at vores spillestil passer godt til ham, siger Jesper Fredberg.

Giver ham tid

Sportschefen ved godt, at det kan være noget af en opgave at integrere en ung afrikaner, men han mener, at VFF's setup efterhånden er blevet så stærkt, at det kan bære opgaven.

Endnu mangler Ibrahim Said at få sin arbejdstilladelse på plads, men når det sker, så er VFF klar til at sætte gang i den 18-årige nigerianers udvikling.

Jesper Fredberg forventer dog ikke, at det er en spiller, som bliver sendt i kamp i løbet af de første par uger.

- Vi håber selvfølgelig, at han brager igennem og gør det godt. Også så godt, at andre og større klubber måske får øje på ham, så vi også kan hjælpe ham videre. Så selvfølgelig håber vi, at vi både spillemæssigt og økonomisk kan få noget ud af ham, siger sportschefen.

- Nu skal han lige lære kulturen, spillestilen og sine holdkammerater at kende. Men han har helt sikkert nogle individuelle kompetencer, som er helt vildt spændende. Så vi håber da, at vi hurtigst muligt kan smide ham ind.

- Men vi har også respekt for, at det er en ung fyr, som er flyttet hjemmefra for første gang, og som skal til et helt nyt land. Han skal nok falde ind i fællesskabet, men der kan også være lidt derfra og til at kunne gøre en forskel på holdet. Det er også op til spilleren, hvor hurtigt han fanger tingene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce