Annonce
Viborg FF

Viborg FF's sportschef: Uprøvet hollænder skal først bygges op

Bernio Verhagen skal bruge noget tid inden han er klar til at blive et aktiv for Viborg FF. Foto: Viborg FF
Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg fortæller, at den nye hollandske offensivspiller Bernio Verhagen først skal bygges op og i den rette form, før han kan komme i spil for VFF.

Viborg: Hvorfor skriver Viborg FF en kontrakt med en fuldstændig ukendt hollænder?

Aftalen med Bernio Verhagen kom i stand via sportschef Jesper Fredbergs netværk, som han og klubben ønsker at udvikle, men sportschefen forklarer samtidig, at han er en spiller, som skal bygges op over tid, før han kan gøre sig gældende i den grønne trøje.

Bernio Verhagen har nu været i Viborg i en lille uge, og det har været tydeligt for den sportslige ledelse hos VFF, at det er en spiller, som der skal bruges tid på, før han bliver et reelt aktiv for klubben. Verhagen kommer fra chilenske Audax Italiano, men har indtil for et år siden været amatørspiller i Holland.

- Vi er helt bevidste omkring hans fodboldmæssige baggrund, og vi var også klar over, at han skal bygges op, men vi må også erkende, at han mangler en del rent fysiologisk lige nu. Han er ikke i en forfatning, så han kan træde ind på vores hold. Og det kommer til at kræve lidt ekstra arbejde sammen med vores fysiske træner at få ham op på det niveau, som han skal være på, hvis han skal være konkurrencedygtig, siger Jesper Fredberg, som ser Bernio Verhagen som en spiller, der på professionelt niveau er uprøvet, men som virkelig er motiveret og går til opgaven med den rette attitude.

Den aktuelle fysiske form er også grunden til, at Verhagen ikke spillede reserveholdskamp forleden og heller ikke ventes med i den kommende træningskamp mod Silkeborg fredag.

Hvornår forventer du, at han kan komme til at bidrage?

- Det er et godt spørgsmål. Vi skal først have ham bygget rigtigt op for at undgå skader, så det vil være en løbende vurdering.

Jesper Fredberg vil gerne styrke sin internationale netværk, og det er en del af grunden til, at Bernio Verhagen er hentet til klubben. Arkivfoto: Morten Pedersen

En stærkere netværksrelation

Tilgangen af Bernio Verhagen skal i sportschefens øjne ses i et større perspektiv.

- Baggrunden er, at vi via vores netværk har fået en relation til et større internationalt agentfirma. Og via det har vi fået foreslået Bernio Verhagen, som målrettet søgte mod Danmark, da han har et barn i Randers. Ved at få ham ind i vores træningsmiljø ser vi en mulighed for at løfte spillerens niveau og samtidig skabe en stærkere relation til agentfirmaet, forklarer sportschef Jesper Fredberg, der også understreger, at tilgangen ikke er nogen økonomisk belastning for VFF.

Og hvad er det, I håber at få ud af, at hente en spiller til på den måde?

- Det er, at vi får et stærkere netværk, som vi på sigt kan komme til at drage nytte af. Fodbold er ekstremt netværksrelateret. Det handler om, at man skal kende de rigtige folk på de rigtige tidspunkter, så der er nogle gode indgangsvinkler til transfermarkedet, hvor vi skal kunne skabe noget økonomi. Det er en stor del af vores strategi, og vi har hidtil haft held med at hente spillere som Lars Kramer og Alassana Jatta, som både løfter vores fodboldmæssige niveau her og nu, og giver os gode varer på hylden.

- Og så ved vi godt, at det i fodbold også er sådan, at man nogle gange rammer plet med den slags, mens man andre gange rammer ved siden af. Og sådan er det bare, siger han.

Annonce

Racismesag er lukket

Udover det rent sportslige, så er Bernio Verhagen også kommet til Viborg efter at have haft en rigtig skidt oplevelse i Chile. Han har i et interview med bold.dk fortalt, at han blev udsat for racisme af nogle af hans holdkammerater:

- Vi er bekendt med, at der har været en sag fra Chile angående racisme, som selvfølgelig ikke hører hjemme nogen steder. Verhagen ønsker at fokusere på Viborg og på fremtiden nu, så den sag anser vi for at være lukket, siger sportschefen.

På sociale medier har der også været skrevet livligt om ting, som vedrører Bernio Verhagens private forhold.

Sportschefen forklarer, at klubben er bekendt med dette, men han ønsker ikke at kommentere på spillerens privatliv. Han kan blot konstatere, at Bernio Verhagen nu er kommet til Danmark sammen med sin kæreste, som har været med i klubhuset på Kirkebækvej, hvor hun har hilst på, og at de begge er klar til en ny oplevelse i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce