Annonce
Viborg

Viborg Fjernvarme høvler af varmeprisen

Kristian Brøns Nielsen er glad for, at det er lykkedes at sænke varmeprisen. Foto: Morten Dueholm
Fra 1. juli vil varmeprisen falde til årligt 10.794 kroner for et gennemsnitligt parcelhus i Viborg.
Annonce

Viborg: Prisen for varme hos Viborg Fjernvarme faldt en tand i første halvår af 2020, og nu får prisen yderligere et nøk nedad i andet halvår.

Det betyder, at et gennemsnitligt parcelhus vil kunne opvarmes for 10.784 kroner fremover.

Det glæder formanden for Viborg Fjernvarme, Kristian Brøns Nielsen:

- Vi arbejder hele tiden på at drive det effektivt og med laveste omkostninger. Fjernvarmen skal være den grønneste og billigste måde at opvarme boligen på.

Når prisen kan sænkes, skyldes det besparelser, som er knyttet til pligten til at lave energisparende investeringer. Når målet ikke bliver nået, kan man købe sig til at opfylde denne pligt, og prisen for det er faldet. Desuden har en bedre drift på Viborg Kraftvarme bidraget til den billigere pris.

Taksten sættes ned fra 0,52 kroner per kilowatt-time til 0,44 kroner. Det faste bidrag er uændret.

Fremover vil Viborg Fjernvarme formentlig selv kunne udnytte energispareforpligtelsen, for der er to varmepumpeprojekter i gang. Det ene er et mindre anlæg i Hald Ege, hvor man formentlig allerede fra sommer vil kunne udnytte varme fra grundvandet.

Det andet handler om varmepumper, der kan levere 25-30 procent af varmen i Viborg. Disse pumper leverer grundvarme året rundt, og så bliver det kun nødvendigt at bruge gas i de kolde perioder. Varmepumperne er nu til behandling hos relevante myndigheder og vil kunne tages i brug i 2021-2022.

På grund af corona-smitten blev generalforsamlingen i Viborg Fjernvarme udskudt i foråret. Der er foreløbig afsat to datoer i efteråret: 15. september til ordinær generalforsamling og 8. oktober til ekstraordinær generalforsamling til godkendelse af, at Viborg Fjernvarme nedlægges, og aktiviteterne indgår i et nyt selskab, som overtager varmeproduktionen fra Energi Viborg og leverer varme til hele Viborg by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce