Annonce
Viborg HK

Viborg HK hiver to talenter op i førsteholdstruppen

Thilde Frandsen og Marianne Haugsted bliver fra den kommende sæson en del af førsteholdstruppen hos Viborg HK. Foto: Viborg HK
Viborg HK indlemmer fra den kommende sæson to af klubbens egne talenter i førsteholdstruppen.

Viborg: Viborg HK sørger for en intern tilgang til førsteholdstruppen fra den kommende sæson.

Det har længe været i støbeskeen, at fløjtalentet Thilde Frandsen skulle rykkes op, så hun kan være backup for Stine Andersen på højrefløj, men udover hende sørger VHK også for, at der nu kommende et søskendepar i truppen.

Den unge bagspiller Marianne Haugsted, som er lillesøster til Line Haugsted, rykkes også op i truppen.

- Det er helt naturligt at spillere af Marianne og Thildes kaliber skal op og snuse til ligahåndbold og prøve sig af på senior niveau. Viborg HK Forening gør et kæmpe arbejde for talentudviklingen, og vi glæder os altid over at kunne indlemme ungdomsspillere i vores trup. Thilde og Marianne bærer begge et stort ansvar på U19 holdet, og vi er derfor også sikre på, at de er klar til at blive sluset ind i ligatruppen, så de kan lære af vores rutinerede spillere og samtidig få lov at prøve kræfter i HTH Ligaen og EHF Cuppen, siger Jørgen Hansen og slår fast, at begges udvikling er i højsædet, hvorfor de stadig kan spille U19 kampe.

19-årige Marianne Haugsted har i de seneste sæsoner været tæt på ligatruppen og har også allerede fået flere minutter på førsteholdet, og hun ser frem til en sæson, hvor hun blandt andet skal dele spilletiden med sin storesøster.

- I løbet af de seneste to sæsoner er jeg kommet mere og mere med omkring ligatruppen, hvilket jeg synes har været med til at udvikle mig rigtig meget. Jeg synes der er et virkelig godt træningsmiljø, og jeg håber derfor også, at jeg i løbet af den næste sæson kan udvikle mig endnu mere, hvilket jeg tror på, at Viborg HK har det rigtige set up for.

- Jeg er glad for at være en del af truppen. Det er nogle rigtig søde piger med en masse erfaring, som de er gode til at dele. De er alle rigtig dygtige håndboldspillere og jeg tror på, at jeg ved at træne med på dette niveau, kan løfte mit eget niveau markant, siger Marianne Haugsted i en pressemeddelelse fra Viborg HK.

En omvæltning

Thilde Frandsen er blot 17 år, men hun har virkelig slået sit navn fast som en stor ungdomsprofil, som også er en fast del af U17-landsholdet.

Hun glæder sig til at begynde at prøve kræfter med ligahåndbold for alvor.

- Der er et rigtig godt træningsmiljø i Viborg HK, og jeg er glad for fortsat at have muligheden for at kombinere håndbold med mine studier på Viborg Katedralskole. Her er Jakob (Vestergaard, red.) også et godt bindeled, da han er ansat på skolen. Samtidig er det en fantastisk mulighed for mig at lære af spillere, der har en masse erfaringer at dele ud af, fortæller Thilde Frandsen der endnu har sin ligadebut til gode, men allerede har prøvet kræfter med EHF Cuppen.

- Det bliver en omvæltning at skulle spille ligahåndbold og EHF Cup, men jeg glæder mig til at få muligheden. Jeg har altid haft høje ambitioner og er typen der kæmper til det sidste, og det glæder jeg mig til at vise i den kommende sæson, siger Thilde Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce