"Det handler meget om selvforståelse"

Nytårskuren er også tiden hvor der bliver talt om hvor meget godt der er i Bjerringbro - ikke mindst på erhvervssiden. Foto: Morten Pedersen

"Det handler meget om selvforståelse"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det halter med befolkningstilvæksten i Viborg Kommune, men der er meget andet at være tilfreds med ikke mindst for Bjerringbro, der lægger adresse til tre store milliardvirksomheder.

Bjerringbro: Der var naturligvis flere indslag ved nytårskuren i Bjerringbro, som torsdag blev afholdt hos Holmris B8.

Første taler var borgmester Ulrik Wilbek, der blot havde en time til rådighed, inden han måtte videre i sit travle dagsprogram. Det var nu heller ikke meget han sagde om Bjerringbro, men det var først og fremmest fordi, at der allerede på tirsdag er et stort borgermøde, hvor alle interesserede kan høre om den nu færdige helhedsplan.

- Jeg vil dog alligevel sige, at der har været en lang række tiltag i byrådet, der i løbet af sidste år har haft med Bjerringbro at gøre, og at Bjerringbros nye helhedsplan også har været en af de største sager og fyldt mest i byrådet i 2018 - også fordi vi har arbejdet hurtigt og nu er blevet færdige, sagde Ulrik Wilbek.

Ellers talte han mere overordnet om, hvordan det går i Viborg, om hvordan befolkningstilvæksten ikke havde været så stor i 2018 modsat Silkeborg, der fik 1000 nye indbyggere.

- Motorvejen mellem Aarhus og Silkeborg blev færdig, og det betød, at Silkeborg Kommune fik væksten, mens vi i Viborg Kommune måtte nøjes med 400 nye indbyggere, sagde borgmesteren og understregede hermed vigtigheden af en god infrastruktur.

Tre milliardvirksomheder

Hvad angår Bjerringbro var nyhederne på den front ikke så gode, i og med at Ulrik Wilbek kunne oplyse, at der ikke er "meget medgang på cykelstien" vedrørende A26.

- Det er delvis fordi, der kun er to kommuner der har interesse i at udbygge A26 - nemlig Viborg og Favrskov Kommuner, og delvis fordi en udvidelse af A26 ikke bonner ret meget ud samfundsøkonomisk, forklarede Ulrik Wilbek.

Til gengæld fortalte han, at planerne for en midtjysk motorvej går godt, og at et stort benarbejde har betydet, at samtlige borgmestre i Jylland - minus de 10 østjyske borgmestre - bakker op om en ny motorvej, der i første omgang skal løbe fra Give i syd til Viborg i nord.

Trods den lidt matte befolkningsvækst i 2018, så er Viborg Kommune stadig en kommune med enormt mange jobs.

- Der er 52.000 jobs i kommunen, og vi har en meget lav arbejdsløshedsprocent, sagde borgmesteren, der lidt senere blev suppleret af Henrik Hansen fra Viborgegnens Erhvervsråd, der også havde spændende og opløftende tal med til nytårskuren.

- Når det kommer til udvikling, så handler det altså rigtig meget om selvforståelse. Sidste år fortalte jeg ved selv-samme arrangement, at befolkningen i Bjerringbro udgør syv procent af kommunens befolkningen, og at hele 11 procent af kommunens virksomheder og arbejdspladser ligger i Bjerringbro. Det er ret flot og vigtigt for byens selvforståelse, og jeg kan lige supplere med, at Bjerringbro og omegn også har tre af kommunes milliard-virksomheder liggende, Virksomheder der også repræsenterer tre af de helst store kerneværdier indenfor dansk erhverv, sagde Henrik Hansen og fortsatte:

- Der er naturligvis tale om Grundfos, der repræsenterer det man kalder cleantec, Mammen Ost der hører under fødevarerindustrien og så Holmris B8, der står for dansk design. Det er de tre kerneværdier, som Danmark er vanvittig god til, og de tre bedste eksempler på disse i Viborg Kommune ligger altså i Bjerringbro. Det er da noget at være stolt af.

"Det handler meget om selvforståelse"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce