Familien Andersen køber Mita-Teknik tilbage

Familien Andersen med Jesper Andersen i spidsen som administrerende direktør køber Mita Teknik tilbage. Arkivfoto

Familien Andersen køber Mita-Teknik tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter seks års ejerskab af Mita-Teknik har Axcel solgt virksomheden til partneren og minoritetsejeren, familien Andersen.

Rødkærsbro: Når den lokale virksomhed Mita-Teknik, der er førende inden for styringskoncepter til vindmølleindustrien, i år kan fejre 50 års jubilæum, så ejes den igen alene af familien Andersen.

Familien etablerede virksomheden i 1969, og nu har kapitalfonden Axcel efter seks års ejerskab solgt sin andel tilbage til familien Andersen.

Mita-Teknik har de senere år været presset af vanskelige markedsforhold, blandt andet som følge af kundekonsolidering og prispres i hele værdikæden.

Men gennem en dedikeret indsats fra ledelse og medarbejdere er det lykkedes at udvikle selskabets teknologi, samtidig med at omkostningerne er reduceret væsentligt og nu køber familien Andersen, der oprindeligt startede Mita-Teknik, virksomheden tilbage fra Axcel.

Mita-Tekniks bestyrelsesformand, Søren Friis Knudsen, udtaler i en pressemeddelelse: - Axcel har ejet Mita-Teknik i over seks år, og det er derfor naturligt at overveje et nyt ejerskab. Familien Andersen har været involveret i virksomheden siden dens begyndelse, og derfor er vi glade for, at familien nu igen vil stå i spidsen for Mita-Teknik.

I følge Axcel-partner Lars Cordt har markedsbetingelserne for Mita-Teknik ikke været gunstige i de senere år, og derfor har Axels investering i selskabet ikke været en succes.

- Det er baggrunden for, at et salg til familien Andersen giver de bedste betingelser for virksomhedens fortsatte udvikling, siger Lars Cordt.

Det er især modgang på det vigtige kinesiske marked, der har givet røde tal hos Mita-Teknik. I regnskabsåret 2016/17 havde Mita-Teknik således et underskud på ni millioner kroner.

Mita-Teknik blev grundlagt af Holger Hentze Andersen og Connie Andersen i 1969.

I 2012 blev virksomheden solgt til Axcel, men familien holdt dog fast i forbindelsen til deres livsværk og har siden ejet godt en tredjedel af virksomheden.

Pres fra Kina

Ved salget fik Holger Hentze Andersen en plads i bestyrelsen, mens de to sønner Jesper og Thomas Hentze Andersen fik stillinger som ansvarlig for henholdsvis den daglige drift og udviklingsafdelingen.

Administrerende direktør Jesper Andersen ser frem til at fortsætte udviklingen af Mita-Teknik:

- Vores forretning har været under et betydeligt pres, ikke mindst i Kina, som er et af vores hovedmarkeder. De initiativer, vi har gennemført sammen med Axcel på omkostningssiden og med udvikling af nye produkter, vil dog på længere sigt gøre os i stand til igen at få virksomheden til at vokse, siger Jesper Andersen.

I 2017 tvang røde tal i regnskabet Mita-Teknik til at flytte hele produktionen til Kina. Virksomheden beskæftiger 250 ansatte, heraf 90 i hovedsædet i Rødkærsbro.

Familien Andersen køber Mita-Teknik tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce