Bøder har lukket grønttorv - det åbner ikke igen

Billedet her er på alle måder fortid. Frugt og grønt, som Erik Mikkelsen her står ved, afløses af fitnessmaskiner. Arkivfoto: Preben Madsen

Bøder har lukket grønttorv - det åbner ikke igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter bødeforlæg har Erik Mikkelsen efter 15 år smidt håndklædet i ringen. Grønttorvet på Farvervej er lukket og åbner ikke igen på adressen. I stedet udvider han sit fitnesscenter.

Viborg: I juli holdt Erik Mikkelsen udsalg på Byens Grønttorv og lukkede butikken, som har holdt til på adressen på Farvervej de seneste 15 år.

I sin tid fik han tilladelse til at handle med frugt grønt primært som engros-handel, mens en mindre del af omsætningen kunne hentes ved detailsalg direkte til forbrugerne.

Kommunen mener imidlertid, at en alt for stor del af handlen har været detailsalg - også mere end lokalplanen, der reserverer området til særligt pladskrævende varer, tillader.

- Kommunen har drevet klapjagt på mig mere eller mindre gennem 15 år, og det har jeg svært ved at forstå, når en af mine nærmeste genboer er et stort supermarked (Meny, red.) og en trælasthandel (10-4, red.), der handler med meget andet end tømmer og tagplader, siger Erik Mikkelsen, som op til lukningen blev præsenteret for et bødeforlæg og en politianmeldelse.

- Det var dråben, sammen med at min udlejer fik et brev fra kommunen, hvor man indskærpede, at han også var ansvarlig for, at han havde en lejer - mig - der drev en ulovlig virksomhed, siger Erik Mikkelsen.

Skilte ved butikken fortæller, at man åbner igen den 10. oktober - men det bliver ikke med frugt og grønt, understreger Erik Mikkelsen.

Satser på fitnesscentret

Siden 2015 har han drevet fitnesscenter i en del af lokalerne, og nu inddrages butikslokalet også til fitnesscenter i form af et såkaldt Open Gym.

Det betyder på godt dansk, at der indrettes et center til funktionel styrketræning, hvor det meste af facaden ud mod p-pladsen kan skubbes til side, så kunderne kan træne indendørs - men med masser af luft på alle tidspunkter af året.

- Det er da med meget blandede følelser, at vi lukker for salg af frugt og grønt, som jeg har handlet med de seneste 40 år. Og før den tid arbejdede min far også i branchen, så det er 75 år, familien har levet af det, siger Erik Mikkelsen.

Om han åbner for salg af frugt og grønt på en anden adresse, har han endnu ikke besluttet sig for.

- Det må tiden vise - og helt ærligt: Jeg ved det ikke på nuværende tidspunkt, siger Erik Mikkelsen.

Bøder har lukket grønttorv - det åbner ikke igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce