Købmand vender tilbage efter 11 år

Peder Engedal, der tidligere har ejet og drevet Skelhøje Købmandsgaard, vender nu tilbage som ansat købmand i den nu socialøkonomisk drevne forretning. Privatfoto: Knud Gaarn-Larsen

Købmand vender tilbage efter 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årige Peder Engedal solgte for 11 år siden Skelhøje Købmandsgaard. 1. februar vender han tilbage - nu som ansat leder.

Skelhøje: Peder Engedal, der 1. februar tiltræder stillingen som daglig leder af Skelhøje Købmandsgaard, er både ny og "gammel" købmand i Skelhøje.

Han er ganske vist kun 42 år, men har allerede en karriere som selvstændig købmand i byen bag sig. Endda i samme butikslokaler.

I en årrække frem til 2008 drev han købmandsbutikken, der blandt andet var tilknyttet Spar-kæden.

For 11 år siden solgte han altså forretningen for derefter at fortsætte som ansat i butiksbranchen. Siden 2010 har han været salgsleder i supermarkedskoncernen Løvbjerg, hvor han er salgsleder i butikken på Koldingvej i Viborg.

Selv om det er længe siden, han ejede og drev købmandsbutikken, har Peder Engedal gennem alle årene haft en nær tilknytning til Skelhøje. Han er opvokset i byen og bor der stadig med sin familie.

Formand Knud Gaarn-Larsen er glad for, at det er lykkedes Skelhøje Købmandsgaard at ansætte erfarne Peder Engedal som ny daglig leder. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formand Knud Gaarn-Larsen er glad for, at det er lykkedes Skelhøje Købmandsgaard at ansætte erfarne Peder Engedal som ny daglig leder. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lukning og genåbning

I de mellemliggende år har han således kunne følge, at Skelhøje Købmandsgaard lukkede og siden genopstod.

Peder Engedal afhændede købmandsbutikken til en lokal forening, der dog efter et års tid måtte opgive at drive forretningen videre. Det endte med fallit og lukning, og i omkring fem år havde Skelhøje ingen dagligvarebutik.

I 2014 genåbnede Skelhøje Købmandsgaard så som en socialøkonomisk virksomhed med en ny forening som bagland.

Butikken med tilhørende cafe har siden kørt med fortrinsvis frivillige og fleksjobbere som arbejdskraft. Dog siden 2016 med en daglig leder, der har titel af købmand. Og det er denne stilling, Peder Engedal får ved sin tilbagevenden. Han afløser 29-årige Michael Nielsen, som søger nye udfordringer.

Stor erfaring

Knud Gaarn-Larsen, der er formand for foreningen bag Skelhøje Købmandsgaard, er glad for, at Peder Engedal vender tilbage:

I et nyhedsbrev skriver han blandt andet, at "vi glæder os til samarbejdet med Peder Engedal". Knud Gaarn-Larsen peger på, at Peder Engedal "har masser af erfaring. Først som selvstændig købmand i Skelhøje, og sidst som ansat i Løvbjerg i Viborg".

I forbindelse med ansættelsen har Engedal angiveligt selv udtalt, at han ville ønske, at han havde erfaringen med sig fra Løvbjerg, før han i første omgang blev selvstændig købmand.

Ved sin tilbagevenden fortsætter han altså i princippet som lønmodtager. Men Knud Gaarn-Larsen forventer, at han kommer til at køre driften af købmandsbutikken meget selvstændigt. Samtidig med, at han blandt andet skal vænne sig til at have at gøre med en anden gruppe af ansatte og frivillige medarbejdere, end det har været tilfældet i supermarkeds-koncernen. Og for den sags skyld da, han ejede Skelhøje Købmandsgaard.

Købmand vender tilbage efter 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce