Stort løbestævne kommer til Viborg

Viborg AM's formand, Brian Andersen, kan se frem til at få et stort atletikstævne til Viborg næste sommer. Foto: Morten Dueholm.

Stort løbestævne kommer til Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til august næste år kommer Danmarks bedste mellem- og langdistanceløbere til Viborg for at deltage i Baneturneringens Grand Prix Serie.

Viborg: Pengene til elektronisk tidtagning på Viborg Atletik Stadion er skaffet, og det giver den lokale atletikklub nye muligheder for at arrangere stævner, hvor tiderne bliver godkendt af Dansk Atletik Forbund. Til sommer kommer den danske løbeelite til Viborg.

- Vi har indgået en aftale med DAF (Dansk Atletik Forbund) om, at vi i august får en afdeling af Baneturneringen, som er en turnering for eliten (senior og U20, red). Det bliver sandsynligvis første gang, at vi skal bruge vores elektroniske tidtagning til et officielt stævne, siger formand for Viborg Atletik og Motion, Brian Andersen.

Baneturneringens stævner indgår i den såkaldte Grand Prix Serie, hvor der kæmpes om flere tusinde kroner i præmiesum. I år vandt Nick R. Jensen fra Sparta AM hos herrerne, mens Simone Glad - også fra Sparta AM - tog førstepladsen hos kvinderne.

Viborg AM's stærkeste løber, Thijs Nijhuis, har naturligvis tænkt sig at deltage på hjemmebane næste år, og han vil gøre sit for at sikre et stærkt felt.

- Thijs, som jo vandt DM på 5000 meter i år, kender alle de bedste løbere i Danmark, og han har lovet at få nogle af de andre med. Så det bliver stort, siger Brian Andersen.

Rettelse: Det er ikke Dansk Atletik Forbund, der arrangerer Baneturneringen, som i dag hedder Tracks. Styregruppen bag Tracks er brødreparret Christian og Simon Jørn Hansen.

Baneturneringens Grand Prix Serie
Baneturneringens GRAND PRIX Serie er en konkurrence for mellem- og langdistanceløbere.
Alle løbernes resultater til Baneturneringens stævner scores ud fra gældende IAAF point.
Hver atlets to bedste resultater på to forskellige distancer udgør den samlede IAAF score.

Der kæmpes i fire klasser: Kvinder, Herrer, U20 Drenge og U20 Piger.

U20-klasser deltager også i seniorklassen.

Der var i 2017 en præmiepulje på cirka 29.000 kroner.

Stort løbestævne kommer til Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce