Ung triatlet hentede sølv ved junior-VM

Oscar Gladney svømmede, cyklede og løb sig til en andenplads ved VM for juniorer i cross triatlon. Privatfoto

Ung triatlet hentede sølv ved junior-VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stærk afslutning var lige ved at sende Oscar Gladney helt til tops ved VM i cross triatlon, men afstanden til nummer et var for stor. Den unge triatlet er dog rigtig tilfreds med indsatsen.

Svendborg: 18-årige Oscar Gladney leverede et af karrierens største resultater, da han sluttede som nummer to til VM i cross triatlon for juniorer (U19), som blev afviklet på Fyn.

22 deltog i løbet, og at der blot stillede fire danskere til start, fortæller noget om det internationale snit, der var ved løbet.

- Det er stort, og jeg vægter det som et af mine tre største resultater til dato. Det er de bedste af de bedste, der er samlet her, og det var fedt at hente sølvmedalje på hjemmebanen i Danmark, hvor der var en fantastisk stemning omkring løbet, fortalte Oscar Gladney på en telefonforbindelse en times tid efter, han var løbet over stregen som nummer to.

Oscar Gladney lagde godt ud til de indledende 500 meter svømning, hvor han kom op ad vandet som nummer to, men reelt set side om side med løbets senere vinder, canadiske Tate Haugan.

Der var kun ni sekunders forskel på de to, da de forlod første skiftestation, men på mountainbike-ruten kunne Gladney ikke følge med canadieren.

- Han kørte bare væk, og jeg kunne hurtigt se, at jeg ikke kunne følge med. I stedet kom der en hollænder og en italiener op, og vi fulgtes ad gennem et meget varieret terræn, sagde Oscar Gladney om de 15,66 kilometer på cyklen, hvor han var et minut og 18 sekunder langsommere end Haugan i front.

Den danske triatlet havde med egne ord et "skidt" andet skifte, og han kom ud som nummer fire, da løbeskoene skulle bære deltagerne de sidste 5,2 kilometer i mål.

- Det var en svær teknisk løberute, men jeg var hurtigere end de to foran mig, og fik sneget mig op på andenpladsen. Jeg fik også meldinger om, at jeg halede ind på førstepladsen. Så jeg gav det et skud, men med 800 meter igen, var han stadig 20-25 sekunder foran mig, og så kunne jeg ikke hente ham, lød det fra Oscar Gladney.

Han sluttede i tiden 1:08:08 - 36 sekunder fra vinderen Tate Haugan, og 35 sekunder før tredjepladsen, Victor Goené fra Holland.

Ung triatlet hentede sølv ved junior-VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce