Obersten er død

Jens Christian Lund med sin erindringsbog - Obersten - som udkom i 2014. Arkivfoto: Preben Madsen

Obersten er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende oberst og folketingsmedlem Jens Christian Lund sov søndag ind. Han blev 73 år.

Viborg: Obersten, fodbolddommeren, politikeren, thyboen og viborgenseren Jens Christian Lund er død.

Han blev 73 år.

Søndag sov han stille ind, omgivet af blandt andre sin kone Britta, som han blev gift med i maj 1969, og med hvem han har to døtre og en søn.

Oberst Lund, som han blev kaldt, boede i sin sidste tid på Plejecenter Liselund, fordi han var ramt af svær Parkinsons.

Det fortæller familien, som ud over Britta består af de tre voksne børn samt børnebørn.

Jens Christian Lund havde i 1995 til 2005 det, han selv kaldte sit drømmejob gennem hele sin militære karriere, da han var chef for Prinsens Livregiment, først her i Viborg og de sidste år i Skive. Han var samtidig chef for alle infanteriregimenter i Jylland og på Fyn.

Inden da havde han blandt andet bidraget i de baltiske lande, hvor han havde trænet soldater i massevis. Sammen bidrog de ved indsatsen i det daværende Jugoslavien.

Oberst Lund har modtaget 16 ordener og internationale medaljer. Han er kommandør af Dannebrog og kommandør i Estland. Han er hertug af Litauen. Han har en tysk og fire lettiske ordener. Hertil kommer FN-medaljer fra Cypern og Balkan.

Jens Christian Lund var medlem af byrådet i Viborg Kommune i perioden 1998-2005, hvorefter han sad i Folketinget for Socialdemokratiet frem til 2011. Han var desuden medlem af utallige bestyrelser og foreninger, herunder Hærvejskomitéen, Prinsens Livregiments soldaterforening, Viborg HK samt Viborg FF, som til det sidste stod hans hjerte nær.

Som fodbolddommer dømte han næsten 3000 kampe, og han avlede vildsvin på kasernen, hvorfra der blev leveret ædelt kød til prinsegemalen, som han blev nær ven med.

I det hele taget er oberstens engagement, meritter og karriere mere fyldig, end det kan lade sig gøre at fælde ned på papir.

Langt de fleste, som stiftede bekendtskab med obersten, ville kunne bekræfte, at han var en mand, som altid havde 1000 ting på hjerte. Det hjerte slår altså ikke længere.

Jens Christian Lunds sidste farvel bliver fra Viborg Domkirke, men tidspunktet ligger ikke fast endnu. Herefter arrangeres også en mindeceremoni for de mange, der var i berøring med den så aktive oberst.

Mere følger i Viborg Stifts Folkeblad tirsdag og på viborgfolkeblad.dk.

Obersten er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce